Deutz D25

Gekocht door Gerben  in Juni 2021 in Beemte -Broekland . meer info volgt!

Technische gegevens :

Merk : Deutz
Type : D25 F2L 712 
Bouwjaar :  1959
Motor : 2 cilinder Luchtgekoeld
Vermogen : 20pk

Hanomag C115 Greif

Sinds januari 2014 in mijn bezit gekocht uit een verzameling in Ravenstein waar hij al een lange tijd stil stond na zijn nieuwe lak laag. Technisch moest de trekker afgesteld worden wat bijna het einde  van zijn carrière werd.

Met de Hanomag worden regelmatig toertochten gereden waar hij steeds een zeldzame gast is . Van dit type zijn er ongeveer 900 gebouwd in Hannover waar van er nu nog circa 300 bekend zijn. In 2021 verkocht aan een Hanomag liefhebber in Groningen die deze Greif graag aan zijn collectie wilde toevoegen.

Technische gegevens :

 

Merk : Hanomag
Type : C115 Greif
Bouwjaar : 1960
Motor : 1 cilinder watergekoeld 2 takt met compressor
Vermogen : 15pk

Ritscher 614

Zeer zeldzame tractor waar er slecht 50 van zijn gebouwd . Technisch gelijk aan de Guldner A2K Spessart echter dan met een Ritscher motorkap en spatborden .

Gekocht door Jan in 2012 van een handelaar te Putten in een zeer belabberde staat waarna hij in 2014 is begonnen aan een grondige restauratie . Technisch waren er weinig problemen het enige wat nog mist aan deze tractor is een originele uitlaat maar veder een mooie en zeer zeldzame verschijning .

Technische gegevens :

Merk : Ritscher
Type : 614
Bouwjaar : 1958
Motor : 2 cilinder luchtgekoeld Guldner
Vermogen : 14 pk

FENDT FARMER 1Z

Gekocht door Jan in 2013 van een eigenaar op 5 km afstand die hem al jaren ongebruikt in de schuur had staan nadat hij gestopt was met zijn bedrijf.
De trekker was in het verleden al eens overgespoten maar mocht wel weer wat aandacht hebben. In 2014 is de trekker in zijn geheel uit elkaar geweest waarna hij werkelijk weer als nieuw is opgebouwd.
motorisch is er niets aan de trekker gebeurt want dit was nog zoals je bij een Fendt mag verwachter prima in orde.

Technische gegevens :

Merk : Fendt
Type : Farmer 1Z
Bouwjaar : 1960
Motor : 2 cilinder luchtgekoeld
Vermogen : pk

MAN 2F1

Gekocht door Jan in Augustus 2016 van een eigenaar in Klarenbeek. Nog geheel in originele staat met veel optie en detail behoud. Aan de tractor zit vanaf fabriek een RASPE maaibalk. De techniek is gelijk aan de Ritscher dus afkomstig van de Guldner A2K Spessart.

Technische gegevens :

Merk : MAN
Type : 2F1
Bouwjaar : 1961
Motor : 2 cilinder luchtgekoeld Guldner
Vermogen : 15pk

FIAT 411 R

Gekocht door Jan in Augustus 2016 in Wenum. Deels lag hij al uit elkaar omdat hij in het verre verleden een accu brand heeft gehad. Hierdoor is een deel van de bekabeling weg en zijn er wat onderdelen in rook opgegaan maar dit alles is te herstellen . Deze 411 R wordt in zijn geheel gerestaureerd  zodat hij weer in nieuwstaat is. Dit was namelijk het type tractor waarmee gestart is op de boerderij nadat er afscheid werd genomen van het paard. Zie ook de foto waar de Fiat vol in gebruik is begin jaren 80 met mijn broer op het spatbord. Hij heeft dan ook zeker meerwaarde om in de collectie van Jan te zitten. "oude liefde roest niet" 

Technische gegevens :

Merk : Fiat 
Type : 411 R
Bouwjaar : 
Motor : 4 cilinder watergekoeld
Vermogen : 41pk

Foto van Fiat 411 R  als voorbeeld eigenaar Henk Idink


DEUTZ F2L 612

Gekocht door Jan in Oktober 2017 in Wenum via een tip. Deze tractor is 10 jaar daarvoor op stal komen staan met een defecte versnellingsbak. Door dat de bak vast zit draaien de wielen niet meer en moesten we hem laden met een verrieiker.
een donor versnellingsbak was er al bij . Nu de tractor weer lopend en  gangbaar maken en dan weer een volledige restauratie .

Technische gegevens :

Merk : Deutz
Type : F2L 612 
Bouwjaar :  1956
Motor : 2 cilinder Luchtgekoeld
Vermogen : 20pk