Onderweg

Wij gaan regelmatig op pad om evenementen te bezoeken of om spullen te ontdekken ter uitbreiding van onze hobby. 


Zuuk 2017

Een evenement wat lekker dichtbij is " historie op de Veluwe  herleeft" georganiseerd door SCV-oldtimers in Zuuk (Epe).

Van den Bosch Tractoren  Breukelen

Juni 2017 . op speurtocht voor onderdelen voor de restauratie van de Fiat 411R ontdekte wij een 411 r in Breukelen. Deze tractor was al redelijk gestript echter zaten er nog onderdelen aan die jan nodig heeft. Bij het ophalen heeft Henk van den Bosch nog een rondleiding geven door zijn bedrijf "handel in tractoren en machines "en door   zijn eigen privé verzameling.

werkelijk een geweldige verzameling bestaande uit +/- 70 tractoren waarvan de helft Lanz Buldog waarvan de meesten nog op staal . Het exacte aantal wist Henk zelf ook niet, als we dat wilde weten moesten we ze maar tellen. wederom een mooi bezoek aan een leuk bedrijf.


De Boerderij op bezoek bij Jan Wolters

April 2017. Dit keer geen bezoek aan maar een bezoek voor ! De boerderij heeft een artikel geschreven over Boeren Toen en Nu. hiervoor hebben ze Jan benaderd en geïnterviewd . Het resultaat een mooi verhaal en fotoreportage over de historie van de boerderij waar zijn opa uit het niets is gestart en waar nu mij broer nu de boerderij voortzet. Mijn vader heeft nu de tijd om te werken aan zijn hobby.


Bezoek Hanomag sloperij Jansen te Duiven

december 2016 . Een bezoek aan Jansen Duiven stond al een geruime tijd op mijn lijstje. Aangezien ik nog een demper zocht voor de Greif was dit een mooie gelegenheid om eens te gaan.  Werkelijk waar een leuke middag gehad met echte liefhebbers van Hanomag. We hebben de privé verzameling van Peter Jansen mogen aanschouwen met zeer bijzondere uitvoeringen . Helaas zijn hier geen foto's van maar een zeer complete verzameling van Hanomag R en C types .De sloop en opslag bezocht waar ook een aantal prachtige tractoren staan .Helaas geen demper gevonden maar wel weer een adres voor een grote Fiat verzameling waar we ook zeker een bezoek aan gaan brengen.


Fiat 312R

december 2016. Via een tip kwamen wij in Bakel terecht waar een Fiat 312R al 30 jaar onaangeraakt onder een afdak stond. Helaas was de gok om deze Fiat mee te nemen te groot .

 


Meddo 2016

Een mooi evenement om te bezoekt blijft die in Meddo. Ook dit jaar weer vol op mooie tractoren, oude auto's vrachtwagen's en stationairemotoren. Helaas weinig foto's kunnen maken maar in 2017 gaan we zeker weer!

Zuuk 2016

Een evenement wat lekker dichtbij is " historie op de Veluwe  herleeft" georganiseerd door SCV-oldtimers in Zuuk (Epe).

Ploegen met MAN

Ploegen met een MAN 2F1 en goudland handhefploeg. Voordat Jan hem ging restauren en de mais nog de grond in moest leek het ons nog wel even leuk om te proberen te ploegen met het oude spul . 
We hebben niets afgesteld aan de ploeg maar het ging !  Filmpje volgt nog .

Oude werktuigen.

juni 2014. Op 1.5 km afstand vonden wij een schuur bom vol met oude paarden werktuigen die daar op elkaar gestapeld stonden. De huidige eigenaren  van de boerderij moest de spullen opruimen omdat de boerderij verkocht zal gaan worden. De eigenlijke bedoeling was de koop van een Goudland kantelploeg maar na het openen van de deuren konden wij het niet laten om alles te kopen. Een paar avonden later was de schuur leeg en hadden wij weer veel mooie spullen. Omdat hier niet de directe interesse in zit zijn de meeste werktuigen verkocht aan liefhebbers door heel Nederland. Zo is er toch nog weer een stukje historie gered.


Diverse kleine spullen voor de kever

Regelmatig komen we zeldzame spullen tegen op onze speurtochten.

Veel van deze spullen vindt je gelukkig ook nog op de kleine oldtimerevenementen of rommelmarkten. Zo vonden wij in Zuuk ( Epe ) een zeer zeldzame picknickset die begin jaren 50 als accessoire gekocht kon worden bij Porsche. Deze set was nog ongebruikt en geheel compleet. In Oldenzaal kwam ik een zeldzame Hella spiegel schijnwerper tegen die nu gemonteerd zit op de kever. In Deventer een zeer zeldzame N.O.S. (New Old Stock) Hassia spiegellamp compleet in de originele verpakking. De Hassia is verkocht aan een liefhebber van oude BMW motoren die opzoek was naar dit exemplaar. In de kever zit nog een Blauwpunkt Picknick radio ingebouwd.